Aktuálne Recepty 

Jednoduchý maďarský makový koláč podľa tety Edity

Pre milovníkom makových koláčov výborný a veľmi jednoduchý recept.

Na cesto potrebujete:

  • 30 dkg hladkej múky
  • 1 lyžica cukru
  • 1 vajce
  • 0,5 dl mlieka
  • 5 dkg rozpusteného masla
  • štipka soli

Na plnku:

  • 15 dkg mletého maku
  • 10 dkg cukru

Na potretie:

  • 8 dkg rozpusteného masla

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Zmiešajte mak s cukrom, podľa chuti môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú citrónovú kôru. Do múky pridajte soľ, cukor, vajce, rozpustené maslo a toľko mlieka, aby vzniklo vláčne cesto.  Cesto rozvaľkáme do obdĺžnikového tvaru, potrieme rozpusteným maslom a rovnomerne posypeme makom zmiešaným s cukrom. Potom preložíme okraje do stredu tak, ako uvidíte na videu.

Opäť potriete maslom, posypete makom a preložíte na polovicu. Tak to ešte raz zopakujte. Vrch potrite zvyšným maslom a položte na plech vyložený mastným papierom. Pečieme 30 minút. Ešte vlažné pokrájajte a posypte cukrom.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články