Aktuálne Recepty 

Huspenina podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

Huspenina patrí u nás medzi zimné jedlá. Robievam ju občas, ale nikdy mi nenapadlo dať ju na plech a potom z neho postupne odkrajovať, koľko komu chutí. Vždy huspeninu dávam do misiek, niekto do tanierov. Takže, čo potrebujeme:

  • 1 bravčové koleno
  • 100 g údené rebro (kvôli tomu, aby voda bola číra)
  • 3 paprčky
  • 200 g bravčovej kože
  • 4-5 bobuliek čierneho korenia
  • 3-4 bobuľky nového korenia
  • 4 bobkové listy
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 50 g soli
  • trochu rasce

Postup:

Všetky suroviny zalejeme 2-3 l vody a na miernom ohni varíme do mäkka. Potom precedíme, mäso vyberieme, oberieme od kostí, nakrájame na rezance, kožu na malé kúsky. Všetko rovnomerne rozložíme do vysokého plechu. Z vývaru stiahneme mastné oká (najlepšie servítkou) a zalejeme ním mäso. Necháme stuhnúť, najlepšie cez noc na chladnom mieste.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články