Plnená kapusta (holúbky) podľa Marty Wencelovej
Pre takých ako som ja, ktorí ešte nikdy neurobili chutné toto jedlo, máme výborný recept.
Potrebujeme:
- 1 kg bravčové pliecko
- 1/2 kg bôčik
- 3 strúčiky cesnak
- 1 vajíčko
- 1 šálka ryže
- korenie
- soľ
- mletá červená paprika
- 2-3 cibule
- 1kg kyslej kapusty
- 1 hlávka kapusty
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
Postup:
Mäso pomelieme, pridáme cesnak a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň pridáme vajíčko, surovú ryžu, soľ, korenie podľa chuti a premiešame. Kapustu sparíme, vykrojíme tvrdé časti a zabalíme do oddelených listov mäsovú zmes. Cibuľu nakrájame a dáme restovať na masť. Ku koncu pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Na spodok hrnca dáme kyslú kapustu, na to holúbky, zase kapustu, holúbky a tak vrstvíme, kým máme suroviny. Na vrchu musí byť kapusta. Samozrejme, že treba dochutiť soľou, korením. Zakryjeme a na miernom ohni varíme najmenej dve hodiny. Neodokrývať!
Dobrú chuť!
Text a foto Marta Wencelová