Aktuálne Recepty 

Majonéza z jabĺk

Nie je to doslova majonéza, ale vynikajúca jablková omáčka, hodiaca sa k mäsu, ale aj na studenú kuchyňu.

Potrebujeme:

  • 3 kyslejšie jablká
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1,5 lyžičky cukru
  • 1 lyžička soli
  • 100 ml oleja

Príprava:

Jablká očistíme a upečieme v rúre do mäkka. Potom ich prepasírujeme cez sito a ešte dobre rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme horčicu, citrónovú šťavu, soľ, cukor a opäť mixujeme. Nakoniec tenkým prúdom za stáleho mixovania lejeme olej. Budete prekvapení konzistenciou, ale aj chuťou tejto omáčky.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články