Ako to robím ja Aktuálne 

Storočný zemiakový koláč

Cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 350 g uvarených zemiakov
  • 1 vajce
  • prášok do pečiva
  • vanilkový cukor
  • 50 g práškového cukru
  • 250 g rastlinného tuku

Plnka:

  • 1 kg nastrúhaných jabĺk
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžička škorice

Postup:

Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, oba druhy cukru, vajce, rozpustený rastlinný tuk a spolu premiešame. Nakoniec vmiešame nastrúhané zemiaky. Vypracujeme cesto, rozdelíme ho na dve časti a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Na tukom potretý plech položíme prvý plát cesta a navrstvíme naň jablká ochutené cukrom a škoricou. Prikryjeme druhým plátom cesta. Povrch potrieme trochou rozpusteného tuku a poprepichujeme vidličkou, aby para z jabĺk mohla unikať. Koláč pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch. Pred podávaním ho pocukrujeme.

Libuša Sabová

Foto Pixabay.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články