Kurkuma s medom – silné antibiotikum
O kurkume sa píše často. Ľudia ju väčšinou používajú v kuchyni, lebo má výnimočnú chuť a farbu. Ale kurkuma sa už niekoľko storočí používa aj v alternatívnej medicíne. Toto korenie obsahuje účinnú látku kurkumín, ktorá zmierňuje zápal a vie si poradiť s mnohými tráviacimi problémami. Podľa niektorých odborníkov je kurkumín aj istou prevenciou proti rakovine. Má proti plesňové a antibakteriálne vlastnosti. Kurkimín chráni DNA. Ovplyvňuje 700 génov, ktoré sú zodpovedné za 160 zdravotných problémov. Chráni našu pečeň, rieši problémy s dýchaním, je účinný pri poruchách imunity a pri neurologických problémoch. Obsahuje zlúčeninu nazývanú tumerón, ktorá môže dokonca slúžiť ako prírodný prostriedok proti Alzheimerovej chorobe. Kombinácia kurkumy s medom môže byť účinná voči baktériám.
Potrebujete:
- 1 lyžička kurkumy
- 100 g medu
Dobre spolu vymiešajte, preložte do uzavieracieho skleneného pohára. Ak máte chrípku, užívajte túto zmes každú hodinu jednu lyžičku. Na druhý deň každé dve hodiny a ďalšie dni užívajte 3x za deň. Dôležité je, aby ste zmes ihneď neprehltli, ale aby sa vám v ústach pomaly rozpúšťala.
Foto Depositphotos.com