Aktuálne Recepty 

Kuracie mäso v aspiku

Prísady: 

Na aspik:

  • 1 kuracie stehno
  • 70 ml vody
  • 4 guľôčky nového korenia
  • 6 guľôčok čierneho korenia
  • ½ cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mrkva
  • 20 dkg mrazeného hráčku
  • 3 PL bieleho vína
  • soľ
  • čierne korenie
  • šalát na ozdobu
  • 2 plátky želatíny

Príprava: 

  1. Na prípravu aspiku vložíme stehno do hrnca a zalejeme ho vodou. Pridáme korenie a soľ a necháme asi hodinu povariť. Počas varenia odoberáme prípadnú penu. Potom pridáme zeleninu.
  2. Mäso a zeleninu scedíme cez sitko a plátno. Odmeriame 500 ml vývaru, pridáme do neho biele víno, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
  3. Mäso zbavíme kože, oberieme od kosti a natrháme na menšie kúsky. Mrkvu nakrájame na kolieska.  Misky vymastíme olejom a naukladáme do nich mäso a zeleninu.
  4. Do vychladnutého vývaru vmiešame želatínu a privedieme do varu. Nalejeme do misiek na mäso a zeleninu a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.

Foto Depositphotos.com

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články