Kuracie mäso v aspiku
Prísady:
Na aspik:
- 1 kuracie stehno
- 70 ml vody
- 4 guľôčky nového korenia
- 6 guľôčok čierneho korenia
- ½ cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 mrkva
- 20 dkg mrazeného hráčku
- 3 PL bieleho vína
- soľ
- čierne korenie
- šalát na ozdobu
- 2 plátky želatíny
Príprava:
- Na prípravu aspiku vložíme stehno do hrnca a zalejeme ho vodou. Pridáme korenie a soľ a necháme asi hodinu povariť. Počas varenia odoberáme prípadnú penu. Potom pridáme zeleninu.
- Mäso a zeleninu scedíme cez sitko a plátno. Odmeriame 500 ml vývaru, pridáme do neho biele víno, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
- Mäso zbavíme kože, oberieme od kosti a natrháme na menšie kúsky. Mrkvu nakrájame na kolieska. Misky vymastíme olejom a naukladáme do nich mäso a zeleninu.
- Do vychladnutého vývaru vmiešame želatínu a privedieme do varu. Nalejeme do misiek na mäso a zeleninu a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.
Foto Depositphotos.com