Kto túto nátierku ešte nejedol, určite bude prekvapený z ingrediencii
Je to arménsky recept. Ak ju pripravíte pre návštevu, bude zaujímavé počúvať ich analýzy. Kto ju ešte nejedol, určite bude prekvapený z ingrediencii.
Potrebujeme:
- 2 mrkvy
- 3lyžice vlašských orechov
- 2 menšie strúčiky cesnaku
- šťava z 1/2 citróna
- soľ podľa chuti
- 3 lyžice majonézy
Postup:
Mrkvu nastrúhame na jemno, pridáme orechy posekané na drobné kúsky (pozor, nie mleté), pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, soľ a majonézu. Všetko spolu premiešame a podávame s čerstvým chlebom. Je ideálne, ak zoženiete granátové jablko a nátierku posypete jeho guľôčkami. Ja som nezohnala.
Výbornou alternatívou je, keď mrkvu nahradíte uvarenou cviklou.
text a foto Libuša Sabová