Cviklové krupoto s bielou rybou
Potrebujeme:
- 2 šálky krúpov
- 2 šálky vody
- 1 kocka zeleninového bujónu
- 1 šálka bieleho vína
- 1 ks nadrobno nakrájanej cibule
- 4 strúčiky cesnaku pokrájané na plátky
- 2 PL olivového oleja
- 1 malá červená repa, ošúpaná a postrúhaná na jemnom strúhadle
- 4 PL postrúhaného chrenu
- 800 g filé z bielej ryby
- 100 g pistácií, vlašských orechov a tekvicových jadier
- 1vajce
- 2 PL hladkej múky
- soľ
Príprava
- Vo veľkej panvici na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak. V horúcej vode rozpustíme kocku zeleninového bujónu.
- Pridáme krúpy, zalejeme vínom a vývarom a odokryté pomaly dusíme na strednom plameni. Výsledkom by mala byť hustá kaša.
- Na záver vmiešame cviklu, chren a odstavíme zo sporáka.
- Pistácie, vlašské orechy a tekvicové jadierka opečieme na panvici. Porcie ryby osušíme a posolíme.
- Jednu stranu ryby obalíme v múke, vajíčku a v posekaných orechoch. Takto pripravenú rybu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 6 minút podľa hrúbky.