Aktuálne Recepty 

Cviklové krupoto s bielou rybou

Potrebujeme:

  • 2 šálky krúpov
  • 2 šálky vody
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • 1 šálka bieleho vína
  • 1 ks nadrobno nakrájanej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku pokrájané na plátky
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 malá červená repa, ošúpaná a postrúhaná na jemnom strúhadle
  • 4 PL postrúhaného chrenu
  • 800 g filé z bielej ryby
  • 100 g pistácií, vlašských orechov a tekvicových jadier
  • 1vajce
  • 2 PL hladkej múky
  • soľ

Príprava

  • Vo veľkej panvici na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak. V horúcej vode rozpustíme kocku zeleninového bujónu.
  • Pridáme krúpy, zalejeme vínom a vývarom a odokryté pomaly dusíme na strednom plameni. Výsledkom by mala byť hustá kaša.
  • Na záver vmiešame cviklu, chren a odstavíme zo sporáka.
  • Pistácie, vlašské orechy a tekvicové jadierka opečieme na panvici. Porcie ryby osušíme a posolíme.
  • Jednu stranu ryby obalíme v múke, vajíčku a v posekaných orechoch. Takto pripravenú rybu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 6 minút podľa hrúbky.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články