Aktuálne Recepty 

Krehký jablčník podľa Gizky Oňovej

Vynikajúci koláčik. Určite vyskúšajte!

Potrebujeme:

  • 600 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 zlatý klas
  • 1 vanilkový cukor
  •  1 kg nastrúhaných jabĺk

Príprava:

K múke pridáme zmäknuté maslo, 100 g práškového cukru, prášok do pečiva a vajcia a vymiešame vláčne cesto. Tretinu odoberieme a na 30 minút vložíme do mrazničky. Zvyšok cesta rozvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do 3 dl vody dáme zvyšný cukor, škoricu, zlatý klas a vanilkový cukor. Rozhabarkujeme a zmes nalejeme na nastrúhané jablká. Krátko povaríme a rozotrieme na cesto. Z mrazničky vyberieme odložené cesto a nastrúhame ho na koláč. V rúre predhriatej na 180 stupňov pečieme asi 25 minút.

Vynikajúci koláč, to môžem potvrdiť. Ja som ho radšej urobila na veľký plech. Pozrite sa, ako sa rýchlo míňal.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články