Aktuálne Recepty 

Kapustový šalát s francúzskym dresingom

Aj z obyčajnej kapusty môžete urobiť francúzsky šalát. A je vynikajúci.

Potrebujeme:

  • 1/2 hlávky kapusty
  • 2 lyžice oleja (repkový, slnečnicový)
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky francúzskej horčice
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička rasce

Postup:

Kapustu nakrájame na tenké pásiky. Vymiešame si dresing, bude hustejší, skoro ako majonéza.

Do kapusty pridáme rascu, zalejeme dresingom a necháme na chladnom mieste odstáť. Šalát je výborný napríklad k pečeným kuracím stehnám, ktoré som celú noc marinovala v cesnaku a korení.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články