Kapustový šalát na zimu podľa ruského receptu
Ruské recepty na kvasenú zeleninu sú veľmi známe. Ak ste navštívili túto krajinu, určite ste ich aj okoštovali a sú skvelé. Vyskúšajte tento recept:
Potrebujeme:
- 2,5 kg kapusty
- 1/5 kg mrkvy
- 1/5 kg cibule
- 1/5 kg červenej papriky
- 175 g cukru
- 2 lyžice soli
- 0,25 l octu
- 0,25 l oleja
Nakrájame kapustu, cibuľu a papriku, mrkvu nastrúhame. Zeleninu premiešame a pridáme cukor, soľ, ocot a olej. Premiešame, naložíme do pohárov, vrch zaťažíme, ako keď sa robia kvasené uhorky a necháme tri dni pri izbovej teplote kvasiť. Potom zaviečkujeme a odložíme do chladničky. Ani po dlhšom skladovaní šalát nestratí svoju chuť.
Foto: Deposiphotos.com