Aktuálne Recepty 

Kapustový šalát na zimu podľa ruského receptu

Ruské recepty na kvasenú zeleninu sú veľmi známe. Ak ste navštívili túto krajinu, určite ste ich aj okoštovali a sú skvelé. Vyskúšajte tento recept:

Potrebujeme:

  • 2,5 kg kapusty
  • 1/2 kg mrkvy
  • 1/2 kg cibule
  • 1/2 kg červenej papriky
  • 175 g cukru
  • 2 lyžice soli
  • 0,25 l octu
  • 0,25 l oleja

Nakrájame kapustu, cibuľu a papriku, mrkvu nastrúhame. Zeleninu premiešame a pridáme cukor, soľ, ocot a olej. Premiešame, naložíme do pohárov, vrch zaťažíme, ako keď sa robia kvasené uhorky  a necháme tri dni pri izbovej teplote kvasiť. Potom zaviečkujeme a odložíme do chladničky. Ani po dlhšom skladovaní šalát nestratí svoju chuť.

Foto: Deposiphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články