Jednoduché dezerty: Čokoládové krémy, peny, fondue

Čokoládové krémy, peny, fondue – jednoducho dobroty, ktoré budete stále pripravovať Čokoládový krém s mascarpone (pre 4 osoby) Suroviny: 140 g horkej, alebo mliečnej čokolády 140 ml šľahačkovej smotany 5 lyžíc likéru Baileys alebo podobného smotanového krému 250 g mascarpone Na ozdobu: čokoládové hobliny Čokoládu nalámte do misky, vložte do mikrovlnky a nechajte ju úplne rozpustiť. Na najvyššom výkone to trvá asi 2 minúty. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Smotanu vyšľahajte do polotuha a pridajte do nej likér. Mascarpone ušľahajte do hladka a potom spojte so smotanou. Pridajte vychladnutú rozpustenú čokoládu (mala by mať rovnakú teplotu…

Zobraziť článok