Aktuálne Recepty 

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto jahodové knedličky.

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov uverených v šupke
  • 100 g detskej krupice
  • 1 vajce
  • 30 g strúhanky (do cesta)
  • 200 g strúhanky
  • 200 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 100 g hrubá múka
  • 50 g kryštálový cukor
  • soľ
  • 1 kg jahôd
  • 5 dkg práškového cukru

Postup:

Očistené zemiaky prelisujeme, alebo nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, krupicu, 30 g strúhanky, múku, mascarpone a všetko rukami zamiešame tak, aby sa cesto nelepilo na prsty. Cesto rozvaľkáme a narežeme na kocky. Jahody posypeme cukrom a vkladáme do cesta a vytvarujeme guľky. Dáme do vriacej osolenej vody. Varíme kým knedle nevyplávajú navrch. Medzitým na panvičke roztopíme maslo, pridáme strúhanku a kryštálový cukor podľa chuti. Trochu orestujeme do zlata. Uvarené knedle z vody vyberieme a preložíme do panvice so strúhankou. Obalíme. Podávame posypané práškovým cukrom a so šľahačkou.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články