Aktuálne Recepty 

Jablkovo-makové slimáky

Potrebujeme: 

Na náplň:

  • 600 g jabĺk
  • 50 g cukru
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker
  • 1 celú škoricu
  • 250 ml vriacej vody
  • 1 balíček 100% Maku mletého Dr. Oetker
  • 75 g zmäknutého masla
  • 2 PL tekutého medu
  • 1 vajce
  • 75 g hrozienok
  • ½ KL Arómy rumovej Dr. Oetker 

Na cesto:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 6 PL mlieka
  • 8 PL oleja
  • 1 vajce
  • štipku soli
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker


Na posypanie:

2 balíčky Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker

 

Okrem toho potrebujeme:

šľahač

plech na pečenie

 

Príprava: 


  1. Na prípravu náplne jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na hranolčeky. Vložíme ich do hrnca. Pridáme cukor, kôru, škoricu a vriacu vodu a asi minútu povaríme. Jablká pomocou sitka scedíme a šťavu pritom zachytíme. Do horúcej šťavy vmiešame mak, maslo, med a vajce. Pridáme hrozienka a arómu a necháme vychladnúť. 
  2. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme tvaroh s mliekom, olejom, vajcom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a ručne vypracujeme hladké cesto. 
  3. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 50×40 cm, potrieme náplňou a obložíme jablkami. Celé cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 20 rovnakých dielov. Slimáky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou stranou nadol.

    4. Slimáky posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Čas pečenia: asi 20 minút

 

  1. Slimáky necháme vychladnúť.

 

Txt a foto Dr. Oetker

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články