Aktuálne Recepty 

Nemecký makový koláč s posýpkou

Na cesto potrebujeme:

 

  • 2 vajíčka
  • 500 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli

Plnka:

  • 3 vajíčka
  • 1 1/2 l mlieka
  • 200 g detskej krupice
  • 400 g mletého maku
  • 150 g mletých mandlí
  • 350 g cukru
  • 1 lyžička citrónová kôra
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička mletej škorice

Na posýpku:

  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • 300 g hrubej múky

Postup:

Na cesto vyšľaháme vajcia a cukor do krémova. V miske metličkou zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Všetky suroviny dobre spolu vymiešame. Rozložíme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto by malo byť pomerne husté. Rúru predhrejeme na 180°C. Na makovú plnku  oddelíme vajíčka. Mlieko privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Metličkou najskôr vmiešame krupicu, potom mak. Potom vmiešame žĺtky, mleté ​​mandle, cukor, vanilkový cukor a škoricu. Nechajte mierne vychladnúť. Medzitým si pripravte posýpku. Všetky ingrediencie zmiešame tak, aby sa vytvorili drobky. Teraz vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a vmiešame do mierne vychladnutej makovej zmesi, ktorú rozotrieme na cesto. Posýpku rovnomerne rozložte na makovú zmes. Koláč pečieme pri 180 °C  30 minút.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články