Aktuálne Recepty 

Huspenina, ktorá poteší každého muža

To by nebol Karol Hrčka, aby ju nerobil inak, ako my všetci ostatní. Veď on je špičkový kuchár, s bohatými skúsenosťami zo zahraničia. Tu je jeho recept:

Potrebujeme:

  • 1 veľkú kapiu
  • 1 bravčový chvost
  • 1 bravčové koleno predné
  • 2 bravčové paprčky
  • 2-3 ks nové korenie
  • 10 ks želatíny
  • 2-3 bobkové listy
  • soľ
  • 2 lyžice balsamikovej esencie
  • 2 lyžice octu
  • 3 na tvrdo uvarené vajcia
  • 2 mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červenú cibuľu na ozdobenie

Postup:

Mäso spolu s mrkvou, korením, bobkovým listom, soľou a cesnakom uvaríme do mäkka. Vývar precedíme cez sito a mäso aj kožu pokrájame na kocky. Plátky želatíny namočíme v studenej vode. Vývar (asi 1 liter) ochutíme soľou a octom. Do teplého vývaru pridáme namočenú želatínu bez vody a premiešame. Pripravíme si malé misky, taniere, alebo malý plech (podľa toho aký chceme, aby huspenina mala tvar). Na spodok dáme pokrájané uvarené vajcia, na kolieska nakrájanú mrkvu, mäso a zalejeme vývarom. Dáme vychladiť do chladničky, najlepšie cez noc. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska, vložíme asi na pol hodinu do ľadovej vody. Precedíme a vysušíme. Huspeninu opatrne vyklopíme a podávame, buď nakrájanú na kolieska, alebo v tvare misky. Ozdobíme kolieskami cibule, pokrájanou kapiou, prípadne paradajkou a balsamikovým octom.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články