Henry vajce – starý dobrý recept podľa ČSN
Na 10 porcii potrebujeme:
- 1 kg zemiakového šalátu
- 10 vajec uvarených na tvrdo
- 10 plátkov šunky
- hlávkový šalát
- majonézu na zaliatie vajíčok
Zemiakový šalát:
1/2 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 stredne veľká cibuľa, kyslé uhorky, varená mrkva, hrášok, 1 dkg chutnej salámy, soľ, korenie.
Recept na majonézu:
Všetky suroviny nakrájame na malé kocky a zalejeme majonézou. Dobre premiešame. Na tanier si poukladáme umytý šalát, šunku zakrútime do rolky a vajíčko. Zalejeme zvyškom majonézy, do ktorej pridáme trochu worcesterovej omáčky a šľahačkovú smotanu na zriedenie, ale aj zjemnenie chuti. Vajíčka môžete ozdobiť falošným kaviárov a pokrájanými reďkovkami.
Foto: Božena Volková
Recept: Karol Hrčka