Aktuálne Recepty 

Voňavé, extra ľahučké šišky podľa výnimočného kuchára Karola Hrčku

Potrebujeme:

  • 2 kg hladkej múky
  • 1/2 l vlažného mlieka
  • 1 kocka droždie
  • 4 žĺtka
  • 10 dkg mäkkého masla
  • 15 dkg cukru
  • lyžica rumu
  • štipka soli

Postup:

Najskôr si z mlieka, droždia a trochu cukru pripravíme kvások. Medzitým vymiešame žĺtka s cukrom a maslom do peny. Vlejeme do hotového kvásku a pridáme múku, štipku soli, rum, premiesime a necháme prikryté utierkou kysnúť asi hodinu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme šišky, ktoré ešte necháme 15 minút podkysnúť. Olej, alebo masť predhrejeme na dostatočnú teplotu.

V strede každej šišky urobíme dierku a vysmážame z oboch strán do červena. Do stredu dáme džem. Ja mám svoj domáci marhuľový, ten je najlepší. Hotov=é šišky jemne posypeme cukrom.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články