Aktuálne Recepty 

Gizkine syrové pagáčiky

Na včerajšom krste jej novej kuchárskej knihy Varte doma, sa po nich len tak zaprášilo.

Potrebujeme:

  • 100 ml mlieka
  • 40 g droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 600 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 250 ml kyslej smotany
  • 250 g nastrúhaného eidamu
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky soli

Postup:

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a cukor a zmes nalejeme na preosiatu múku. Postupne pridávame zmäknuté maslo, smotanu, 150 g syra, celé vajce, žĺtok a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zvyšným strúhaným syrom (môžete posypať aj sezamovými semiačkami). V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 25 minút.

Text Gizka Oňová

Foto Libuša sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články