Aktuálne Recepty 

Domáce štolverky

Na dno hrnca nasypeme asi 2 cm kryštálového cukru, pridáme  lyžicu kakaa a zalejeme mliekom len toľko,  aby cukor nezostal suchý. Keď to začne vrieť, stíšime plameň a za stáleho miešania pridáme 2 lyžice masla. Stále miešame a keď po krajoch hrnca vidíme scukrovatenú hmotu, kvapneme na tanierik. Ak to stuhne, masu z hrnca vylejeme na nerezovú tácku opláchnutú studenou vodou a s mokrým príborovým nožom vyhladíme. Môžeme hneď pokrájať, inak by sme už museli len polámať.

Moje deti zbožňovali, keď hrniec vyškrabovali. Strašný zvuk!

Moja mamka namiesto mlieka dávala vodu a namiesto masla bravčovú masť. Aj tak nám to chutilo napriek tomu, že sa to niekedy lepilo na zuby.

 

Text a foto Mária Izarová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články