Domáca tortilla naplnená tým,čo majú vaše vnúčatá najradšej
Nemusia jesť len chlieb, vyskúšajte tortillu podľa mojej obľúbenej novozélanskej kuchárky Anabely Landberg.
Potrebujeme:
- 3,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček horúcej vody
Voda musí byť naozaj horúca. Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút odpočinúť. Z tohto množstva vyjde 16 tortill. Cesto rozdelíme najskôr na 4 časti a potom z každej časti urobíme 4 guľôčky, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a na sucho opekáme na horúcej panvici. Keď sa vytvoria opečené bubliny, prevrátime na druhú stranu. Pokojne ich môžeme robiť aj na grile. A čím ju naplniť? Hocičím, čo nájdete v chladničke. Veď vy dobre viete, čo majú vaše vnúčatá najradšej.
Foto Depositphotos.com a Pixabay.com