Domáca majonéza, hotová za 5 minút
Ak chcete mať naozaj čerstvú a kvalitnú majonézu bez konzervantov, urobte si ju doma sami. Ja ju robím vždy vtedy, keď sú sviatky a budeme mať zemiakový šalát. Na čo musíte predovšetkým dbať: aby boli vajíčka čerstvé, najlepšie domáce a všetky suroviny mali rovnakú teplotu.
Potrebujeme:
- 2 celé vajcia
- 1/2 lyžičky soli
- šťava z jedného malého citróna
- 1 lyžica horčice
- 3 dl oleja
A teraz už len všetky suroviny dáte do vysokej nádoby a pohybom ponorného mixéra hore dole urobíte za pár sekúnd majonézu.
Hneď ju pridám do šalátu a keď niečo zvýši, v pohári uložím do chladničky. Určite týždeň vydrží.
Text a foto Libuša Sabová