Ako to robím ja Aktuálne 

Domáca majonéza, hotová za 5 minút

Ak chcete mať naozaj čerstvú a kvalitnú majonézu bez konzervantov, urobte si ju doma sami. Ja ju robím vždy vtedy, keď sú sviatky a budeme mať zemiakový šalát. Na čo musíte predovšetkým dbať: aby boli vajíčka čerstvé, najlepšie domáce a všetky suroviny mali rovnakú teplotu.

Potrebujeme:

  • 2 celé vajcia
  • 1/2 lyžičky soli
  • šťava z jedného malého citróna
  • 1 lyžica horčice
  • 3 dl oleja

A teraz už len všetky suroviny dáte do vysokej nádoby a pohybom ponorného mixéra hore dole urobíte za pár sekúnd majonézu.

Hneď ju pridám do šalátu a keď niečo zvýši, v pohári uložím do chladničky. Určite týždeň vydrží.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články