Aktuálne Recepty 

Cviklový šalát podľa mojej mamy

Veľmi sa vám páčil náš príspevok o starej kuchárskej knihe Varíme zdravo, chutno a hospodárne, ktorú mám po mojej mame. Mnohé ste  písali, že ju tiež máte. A veľmi sa mi páčil komentár Marty Gajdošíkovej, ktorá si spomenula aj na papieriky s ďalšími receptami, ktoré našla v maminej knihe. Aj ja som ich tam našla veľa a vybrala som pre vás cviklový šalát, ktorý možno ocenia aj dnešné mladé kuchárky, preferujúce racionálne stravovanie.

 

Cviklový šalát – prepisujem ho doslovne

1 kg cvikle uvariť a postrúhať, 1 kg kapusty, 3 feferónky, 3 lyžice soli malej, 15 dkg cukru, 3 deci octu, 7 deci vody dáme uvariť zatiaľ a necháme stáť a ešte 20 dkg cibule.

Čo sa s tým ďalej deje, v recepte nie je. Ale staré kuchárky už vedeli, že sa to všetko dobre premieša, naplní do pohárov a sterilizuje, alebo sa zje čerstvé. Čerstvý môžete ešte posypať vlašskými orechmi.

Pripravila LIS

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články