Čokoládová torta bez tuku, cukru, vajec, múky a pečenia
Naše telo má veľa práce, kým odstráni látky, ktoré škodia pečeni, srdcu, pľúcam, nervovému systému, pretože konzumujeme veľa hotových jedál, ktoré obsahujú cukor, soľ a aj rôzne prísady na zlepšenie chuti. Dôležité minerály, vitamíny a koenzymy sa nachádzajú hlavne v nespracovaných čerstvých potravinách. A to všetko blahodarne pôsobí nielen na vnútorné orgány, ale zdravé stravovanie pôsobí aj na pokožku, zabraňuje vzniku vrások. Preto vám ponúkame recept na zdravú čokoládovú tortu z avokáda. Avokádo je veľmi zdravé. Je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny. Torte dodá krémovú konzistenciu.
Potrebujeme:
- 200 g pražených lieskových orieškov
- 250 g sušených fíg
- 2 lyžice kokosového oleja
- 300 g horkej čokoláda (najmenej 70% obsahu kakaa)
- 300 g kvalitnej bielej čokolády
- 5 – 6 kusov zrelého avokáda
- 1 limetka
Príprava:
Nahrubo rozmixujeme orechy, figy a kokosový olej. Dno tortovej formy vyložíme papierom. Pridáme orechovú zmes, rovnomerne rozotrieme a necháme zachladiť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, avokádo rozmixujeme na piré spolu s limetkovou šťavou. Zmiešame čokoládu s avokádom, potrieme orechový základ a opäť necháme v chladničke vychladnúť. Použijeme buď bielu, alebo horkú čokoládu. Základ zostáva rovnaký.
Foto Depositphotos.com