Aktuálne Recepty 

Čokoládová torta bez tuku, cukru, vajec, múky a pečenia

Naše telo má veľa práce, kým odstráni látky, ktoré škodia pečeni, srdcu, pľúcam, nervovému systému, pretože konzumujeme veľa hotových jedál, ktoré obsahujú  cukor, soľ a aj rôzne prísady na zlepšenie chuti. Dôležité minerály, vitamíny a koenzymy  sa nachádzajú hlavne v nespracovaných čerstvých potravinách. A to všetko blahodarne pôsobí nielen na  vnútorné orgány, ale zdravé stravovanie pôsobí aj na pokožku, zabraňuje vzniku vrások. Preto vám ponúkame recept na zdravú čokoládovú tortu z avokáda.  Avokádo je veľmi zdravé.  Je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny. Torte dodá krémovú konzistenciu.

Potrebujeme:

  • 200 g pražených lieskových orieškov
  • 250 g sušených fíg
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 300 g horkej čokoláda (najmenej 70% obsahu kakaa)
  • 300 g kvalitnej bielej čokolády
  • 5 – 6 kusov zrelého avokáda
  • 1 limetka

Príprava:

Nahrubo rozmixujeme orechy, figy a kokosový olej. Dno tortovej formy vyložíme papierom. Pridáme orechovú zmes, rovnomerne rozotrieme a necháme zachladiť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, avokádo rozmixujeme na piré spolu s limetkovou šťavou. Zmiešame čokoládu s avokádom, potrieme orechový základ a opäť necháme v chladničke vychladnúť.  Použijeme buď bielu, alebo horkú čokoládu. Základ zostáva rovnaký.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články