Chcem vám odporučiť jednu fantastickú letnú kombináciu
Potrebujeme kvalitný olivový olej, cesnak, parmezán, možno trošku soli a ako prílohu domáce rajčiny. Najskôr nastrúhame parmezán. Potom roztlačíme 3 – 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti a veľkosti). Zalejeme olivovým olejom, aby bol parmezán a cesnak ponorený. Podľa chuti osolíme. Hotovo! Toto je namiesto masla, paštéty, syra…. Stačí rajčiny poliať touto zmesou. K tomu výborný domáci chlebík. Pre mäsožravcov možno kvalitná klobáska na tenko nakrájaná, chorizo…Zmes si môžeme pripraviť aj do zásoby na niekoľko dní. V chladničke vydrží.
Ja som na túto dobrotu čakala, kým mi nedozrejú mäsité paradajky z vlastnej úrody.
Text a foto Libuša Sabová