Aktuálne Recepty 

Bryndzová pomazánka podľa šéfkuchára Karola Hrčku

Probiotická bomba, biele zlato, najlepší patent prírody, pochúťka, čo lieči – takéto prívlastky sa dávajú bryndzi. Bola zrejme prvým slovenským potravinovým výrobkom, ktorý sa vyvážal aj za slovenské hranice. Bryndza ako fermentovaný živý ovčí syr obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek.

Na dobrú pomázanku potrebujeme:

  • 125 g bryndze
  • 25 g masla
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1 lyžička kyslej smotany
  • 1-2 mladé cibuľky
  • rasca
  • štipka mletého čierneho korenia

Postup:

Všetko okrem cibuľky dáme do misky, dobre šľahačom rozšľaháme do peny a nakoniec pridáme nakrájanú cibuľku. Podávame s čerstvým chlebom.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články