Bryndzová pomazánka podľa šéfkuchára Karola Hrčku
Probiotická bomba, biele zlato, najlepší patent prírody, pochúťka, čo lieči – takéto prívlastky sa dávajú bryndzi. Bola zrejme prvým slovenským potravinovým výrobkom, ktorý sa vyvážal aj za slovenské hranice. Bryndza ako fermentovaný živý ovčí syr obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek.
Na dobrú pomázanku potrebujeme:
- 125 g bryndze
- 25 g masla
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- 1 lyžička kyslej smotany
- 1-2 mladé cibuľky
- rasca
- štipka mletého čierneho korenia
Postup:
Všetko okrem cibuľky dáme do misky, dobre šľahačom rozšľaháme do peny a nakoniec pridáme nakrájanú cibuľku. Podávame s čerstvým chlebom.
Text a foto Karol Hrčka