Ak vás bolia kĺby, už nikdy nevyhadzujte citrónovú kôru!
Prečo je citrónová kôra mimoriadne dobrá na bolesť kĺbov? Nachádza sa v nej totiž takmer polovica všetkých živín z citróna. Väčšina ľudí citrónovú kôru odhadzuje a používa len šťavu z ovocia. Neodhadzujte kôru z citróna, lebo spolu s ňou vyhodíte veľa živín, ktoré odstraňujú zápal ciev, znižujú bolesť žalúdka a odstraňujú aj artritidickú bolesť.
Kôra je bohatá na esenciálne oleje. Ako z nej dostať tieto liečivé látky?
Potrebujeme:
extra panenský olivový olej
2 veľké citróny v bio kvalite
pohár
čistý obväz
Príprava
Citrónovú kôru dajte do pohára a pridajte olivový olej, aby bola kôra úplne zaliata. Pohár zatvorte a po dvoch týždňoch môžete tinktúru používať. Nalejte ju na obväz a položte na miesto, ktoré vás bolí. Ideálne je aplikovať na noc. Bolesti kĺbov ustúpia.
Ilustračná foto Depositphotos.com