Ak by ste sa chceli zahryznúť tak ako ja, do tohto tradičného gruzínskeho jedla, máme pre vás recept
Je to cesto v tvare lode naplneného syrom a vajcom. Volá sa Adjarian Khachapuri. Existuje veľa spôsobov, ako ho pripraviť, ale tu je jeden z nich:
Na prípravu náplne potrebujeme 3 ks slaného syra, ktorý postrúhajte na strúhadle. Pridajte 1 vajce a asi 10-20 g masla. Všetko dobre premiešajte.
Cesto
- 350 ml mlieka
- 500 g pšeničnej múky
- 1 vajce
- 25 g masla
- 0,5 lyžice suché droždie
- 1 lyžička soľ
- štipka cukru
Suroviny dobre spolu vymiesime a necháme prikryté vykysnúť na teplom mieste. Potom cesto rozdeľte na 4 časti. Každú vyvaľkajte do oválneho tvaru. Skrútením okrajov vytvarujete „čln“ „lodičky“ a rozložte na plech. Rozdeľte syrovú náplň do stredu každej lodičky.
Pečieme v rúre pri 200 ° C asi 15 minút, kým nie je cesto zlatisté.
Vyberte z rúry a urobte vo vrchole každej lodičky malý otvor; Vložte do neho surové žltko a kúsok masla.
Podávajte horúce s kúskom masla na vrchu.
Foto Deposithotos.com