Aktuálne Recepty 

Zelený boršč

Vynikajúce, zdravé jedlo.

Potrebujeme:

  • 4 kuracie stehná
  • 500 g zemiakov
  • 1 mrkva
  • 2 cibule
  • 60 g mladej žíhľavy
  • 200 g šťaveľu
  • 2 vajcia
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 1 zväzok kôpru
  • 1 bobkový list
  • čierne korenie
  • soľ
  • 3 bobuľky nového korenia
  • 1 lyžica oleja
  • citrónová šťava (podľa chuti)

Príprava:

Najlepšia žihľava je skoro na jar, teraz sa snažte odstrihnúť len vršky. Pred varením ich zalejte horúcou vodou, aby neprhlila. Kuracie stehná umyte, stiahnite kožu a vložte do hrnca. Zalejte vodou a pridajte očistenú cibuľu. Keď voda začne vrieť, stiahnite teplotu a odstráňte penu. varte na malom ohni cca 30 minút. Mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle, pokrájajte druhú cibuľu na malé kúsky. Zemiaky očistite a nakrájte na malé kúsky. Na panvici ohrejte olej, pridajte cibuľu, potom mrkvu, bobkový list a nakoniec zemiaky. Chvíľu spolu orestujte, prikryte pokrievkou a vypnite. Šťaveľ a žihľavu nasekajte. Oddeľte mäso od kostí, nakrájajte a vložte naspäť do hrnca. Pridajte mrkvu, cibuľu, zemiaky, šťaveľ a žihľavu. Varte všetko spolu 7 minút. Medzitým uvarte vajcia na tvrdo. Polievku dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a nakoniec pridajte posekanú petržlenovú vňať a kôpor. Zelený boršč podávajte s uvarenými vajíčkami, prípadne s kyslou smotanou.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články