Za touto pochúťkou nášho detstva si každý aj dnes olíže prsty
Príprava je veľmi jednoduchá a urobte radšej viac, aby si všetci mohli naložiť toľko, koľko im chutí.
Potrebujeme:
- 1, 5 l mlieka
- 7-8 vajec
- trochu škrobu
- soľ
- práškový cukor podľa chuti
Liter mlieka necháme zovrieť. Medzitým oddelíme žĺtka od bielkov. Bielká vyšľaháme s trochou soli do tuha a pridávame lyžicou do vriaceho mlieka. Obrátime a potom pridáme žĺtka, ktoré sme vyšľahali s tromi lyžicami cukru až kým masa nebude biela, dolejeme studené mlieko. Pridáme asi lyžicu škrobu. Potom pomaly túto zmes prilejeme do horúceho mlieka a necháme trochu prevrieť.
Zdroj https://ketkes.com/ Eva Csonka