Vynikajúca pečená paradajková omáčka
O pár dní sa ochladí a bude treba niečo urobiť s peknou úrodou paradajok. Máme pre vás vynikajúci recept od Miriam Štyriakovej. je to hotová omáčka na cestoviny alebo podklad na pizzu, pod dusené mäsko, na dochutenie polievok…
Potrebujeme:
- 2 kg paradajok
- 4 papriky
- 2 cibule
- 1 celá hlávka cesnaku
- 2 lyžičky soli
- 3 lyžice cukru
- 5 lyžíc olivového oleja
- vysoký plech na pečenie
- 1 veľký paradajkový pretlak
Postup:
Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Všetky ingrediencie nakrájame, dobre premiešame a rozdelíme na plech. Pečieme asi 2 hodiny. Nakoniec ešte pridáme paradajkový pretlak. Všetko spolu vo vysokom hrnci rozmixujeme, dochutíme podľa vlastnej chuti (ja by som tam určite dala chili) a horúce lejeme do čistých suchých fliaš. Zaviečkujeme, obrátime vrchnákom dole asi na 10 minút. Nesterilizujeme.
Text a foto Miriam Štyriaková