Aktuálne Recepty 

Vynikajúca pečená paradajková omáčka

O pár dní sa ochladí a bude treba niečo urobiť s peknou úrodou paradajok. Máme pre vás vynikajúci recept od Miriam Štyriakovej. je to hotová omáčka na cestoviny alebo podklad na pizzu, pod dusené mäsko, na dochutenie polievok…

Potrebujeme:

  • 2 kg paradajok
  • 4 papriky
  • 2 cibule
  • 1 celá hlávka cesnaku
  • 2 lyžičky soli
  • 3 lyžice cukru
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • vysoký plech na pečenie
  • 1 veľký paradajkový pretlak

Postup:

Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Všetky ingrediencie nakrájame, dobre premiešame a rozdelíme na plech. Pečieme asi 2 hodiny. Nakoniec ešte pridáme paradajkový pretlak. Všetko spolu vo vysokom hrnci rozmixujeme, dochutíme podľa vlastnej chuti (ja by som tam určite dala chili) a horúce lejeme do čistých suchých fliaš. Zaviečkujeme, obrátime vrchnákom dole asi na 10 minút. Nesterilizujeme.

Text a foto Miriam Štyriaková

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články