Aktuálne Recepty 

Výborný recept na tvrdý domáci syr z tvarohu

Z čoho by mal byť kvalitný syr, ktorý dostanete v obchode vyrobený? Ideálne z mlieka, zákvasu a syridla, ale pridávajú sa aj konzervačné látky a tie nechceme, preto si syr vyrobíme doma.

Potrebujeme:

  • 1 kg tvarohu
  • 1 vajce
  • 6 g soli
  • 6 g jedlej sódy
  • 1 lyžica rastlinná olej

Postup:

Tvaroh vložíme do misky, ktorá môže ísť vodného kúpeľa a vo vriacej vode zohrievame 3 minúty, premiešajte a znovu zahrievajte, opäť premiešajte. Zopakujte trikrát.

Potom vložte tvaroh do gázy a nechajte odtiecť srvátku.

Preložte syr opäť do misy a zmiešajte so soľou, vajcom a sódou. Pridajte olej a rozmixujte. Túto zmes opäť vložte s miskou do vodného kúpeľa. Premiešajte a keď sa začne ťahať, preložte ho do nádoby s vrchnákom (najlepšie je sklo) a nechajte vychladnúť.

Náš typ:

Do takéhoto domáceho syra môžete pridať orechy, rascu, papriku, bylinky, podľa vlastnej chuti.

Foto Depositphoto.com

Spracované podľa Takprosto

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články