Výborná veľkonočná vaječná tlačenka
Na zmes:
- 1 pohár sterilizovanej zeleniny v sladkokyslom náleve (330g)
- 1 balíček Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
- 75 ml nálev po odkvapkaní zeleniny
- 4 ks na tvrdo uvarených vajec
- 1 cibuľa
- 250 ml tatárska omáčka
- 1 lyžička soli
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžica octu
Okrem toho potrebujeme formu na biskupský chlebíček, potravinársku fóliu, sitko
Postup:
Zeleninovú zmes necháme na sitku dobre odkvapkať. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zeleniny. Zeleninu spoločne s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme, ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom. Túto zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť. Stuhnuté tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a nakrájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Text a foto Dr. Oetker