Aktuálne Recepty 

Vraj najlepšie pečené vajcia na svete. To je SHAKSHUKA

Je to typické stredomorské a severoafrické jedlo a môže sa jesť na raňajky, na obed, alebo aj na večeru. Toto jedlo môžete urobiť na šporáku, alebo ho môžete dokončiť aj v rúre. Sú to v podstate vajcia vo voňavej paradajkovej omáčke.

Potrebujeme:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 malá červená paprika nakrájaná na plátky, alebo kocky
  • 1 paradajka nakrájaná na kocky
  • 400 g rozdrvených paradajok
  • 1 lyžicu pretlaku
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 lyžička mletej papriky
  • trošku štipľavej mletej papriky
  • rasca
  • 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 4 vajíčka

Postup

Cibuľu opečieme na oleji, pridáme cesnak, nakrájanú papriku, po 1 minúte nakrájanú paradajku. Chvíľu povaríme a potom pridáme rozdrvené paradajky z konzervy a pretlak. Ďalej korenie, vývar, soľ, rascu, mletú papriku. Dusíme všetko spolu pri nízkej teplote, kým zmes nezhustne. Potom do zmesi urobte jamky vo veľkosti vajíčka a buď prikryte  pokrievkou, alebo dajte do rúry zapiecť. Ale pozor, pri tomto jedle je veľmi dôležité, aby žĺtka zostali tekuté. Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou.

Fantázii sa medze nekladú. Do omáčky môžete pridať cuketu, fazuľu, klobásu…skrátka to, čo máte radi. Podávajte s čerstvým pečivom.

Foto Pinterest.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články