Veľmi zaujímavý čokoládový dezert od mojej obľúbenej novozélandskej kuchárky
Annabel Langbein je vynikajúca kuchárka a jej recepty sú originálne, pre nás nové, ale napriek tomu dostupné a jednoduché. Na čokoládový dezert potrebujeme:
- 2 poháre vykôstkovaných ďatlí
- 1 kávová lyžička jedlej sódy
- 200 g rozpusteného masla
- 4 vajcia
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 poháre kryštálového cukru
- 1 pohár kvalitného kakaa
- 1 pohár hladkej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 250 g kvalitnej 72% čokolády
Do misy nakrájame ďatle (tie dodajú dezertu vlhkosť). Pridáme jedlu sódu a ďatle sa začnú akoby rozpadať. Potom pridáme maslo, vajcia, vanilkový extrakt, cukor, múku, kakao, prášok do pečiva a dôkladne zamiešame. Nakoniec pridáme na drobno nakrájanú čokoládu. Zmes nalejeme do formy na pečenie a pečieme na 160 stupňov asi 50 minút.