Najčítanejšie Recepty 

Veľmi zaujímavý čokoládový dezert od mojej obľúbenej novozélandskej kuchárky

Annabel Langbein je vynikajúca kuchárka a jej recepty sú originálne, pre nás nové, ale napriek tomu dostupné a jednoduché. Na čokoládový dezert potrebujeme:

 

  • 2 poháre vykôstkovaných ďatlí
  • 1 kávová lyžička jedlej sódy
  • 200 g rozpusteného masla
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 poháre kryštálového cukru
  • 1 pohár kvalitného kakaa
  • 1 pohár hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g  kvalitnej 72% čokolády

 

Do misy nakrájame ďatle (tie dodajú dezertu vlhkosť). Pridáme jedlu sódu a ďatle sa začnú akoby rozpadať.  Potom pridáme maslo, vajcia, vanilkový extrakt, cukor, múku, kakao, prášok do pečiva a dôkladne zamiešame. Nakoniec pridáme na drobno nakrájanú čokoládu. Zmes nalejeme do formy na pečenie a pečieme na 160 stupňov asi 50 minút.

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články