Aktuálne Recepty 

Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia od dr. Oetker

Prísady

na recept Vanilkovo-ovocná Charlotta bez pečenia

Na korpus:

200 g  cukrárské piškóty
120 g  piškóty detské
3 PL mandľový likér (napr. Amaretto)

Na náplň:

1 balenie   Želatína v plátkoch Dr. Oetker
3 PL  voda
2 balíčky   Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
700 ml  mlieko
1 balíček   Vanilkový cukor Dr. Oetker
100 g  čokoláda biela
250 g  tvaroh polotučný
500 g  ovocie na ozdobenie (maliny, černice, čučoriedky, jahody)

Na ozdobenie:

stužka
300 g  ovocie na ozdobenie

Ešte potrebujeme:

tortová forma (ø 20 cm)

príprava

1

Po celom vnútornom obvode formy naukladáme cukrárske piškóty. Na dno formy naukladáme detské piškóty, ktoré pokvapkáme mandľovým likérom.

2

Na prípravu náplne necháme želatínu s vodou napučať podľa návodu na obale. Uvaríme Zlatý klas s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Do horúcej zmesi nalámeme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Vmiešame vyžmýkanú želatínu, necháme rozpustiť a potom vmiešame tvaroh. Tretinou náplne zakryjeme piškóty a uhladíme. Poukladáme tretinu ovocia a znovu zakryjeme náplňou. Opäť ovocie, náplň a na povrch poukladáme zvyšok ovocia. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

3

Pred podávaním odstránime okraj tortovej formy, okolo cukrárskych piškót previažeme stužku a ozdobíme kvetinami.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články