Aktuálne Recepty 

Utopence podľa najstaršej slovenskej kamionistky, vynikajúcej kuchárky

Jarmila Zacher Pajpachová je naozaj vynikajúca kuchárka. Vyvára, pečie hlavne klasické recepty. Teraz sa jej manžel chystá na dlhú cestu po Európe a manželka mu chystá všetky dobroty, ktoré má najradšej. Patria medzi ne aj utopence. Všetci vieme, že najdôležitejšou ingredienciou sú kvalitné špekáčky a čo ešte k tomu treba?

Potrebujeme:

  • 5 – 6 ks špekačky (podľa veľkosti)
  • 1 cibuľa
  • 2 kápie

Nálev:

  • 1 šálka octu (obyčajný 8%)
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1,5 šálky vody
  • 5 – 6ks celé čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • feferónka (nemusí byť)
  • väčší pohár na zaváranie s viečkom (ja mám pohár s objemom 900ml, ktorý používam len na utopence)
Príprava:

Utopence, ako ich robím ja. Najskôr si pripravím nálev, všetky suroviny spolu prevarím a nechám vychladnúť. Špekačky olúpem a nakrájam na polovičky, cibuľu nakrájam na hrubšie plátky, kápiu na prúžky. Do čistého a suchého pohára navrstvím striedavo špekačky a cibuľu, kápiu a zalejem vychladnutým nálevom až po hrdlo (aby boli všetky špekačky ponorené). Odložím do chladničky a nechám ich tam minimálne týždeň.

Náš typ:

Ak máte radi pikantné, môžete pridať do pohára jednu malú štipľavú papričku.
Text a foto Jarmila Zacher Pajpachová, Wikipedia

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články