Tvarohový dezert s veľkou fantáziou
Vychýrený kuchár Karol Hrčka pečie naozaj s veľkou fantáziou. Tento koláčik vymyslel sám.
Potrebujeme:
- 2 balenia lístkového cesta
Na plnku:
- 1/2 kg plnotučného tvarohu
- 1 fľaša zaváraných broskýň bez nálevu nakrájaných na kocky
- 100g namočených hrozienok
- citrónová šťava z 1/2 citróna + citrónová kôra
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g mäkkého masla
- štipka soli
- 4 vajcia
Puding:
2x vanilkový puding uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť. Potom primiešame 4 žĺtka. Zmiešame s tvarohom a všetkým ingredienciami na plnku. Pridáme vyšľahané bielká, ktoré nám zostali a tiež pridáme doplnky.
Cesto položíme na plech,, rozdelíme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým cestom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou, sem-tam poukladáme na mesiačiky nakrájané broskyne.Posypeme hnedým cukrom. Pečieme pri 20O0 stupňoch cca 20 minút.
Text a foto Karol Hrčka