Aktuálne Recepty 

Tvarohový dezert s veľkou fantáziou

Vychýrený kuchár Karol Hrčka pečie naozaj s veľkou fantáziou. Tento koláčik vymyslel sám.

Potrebujeme:

  • 2 balenia lístkového cesta

Na plnku:

  • 1/2 kg plnotučného tvarohu
  • 1 fľaša zaváraných broskýň bez nálevu nakrájaných na kocky
  • 100g namočených hrozienok
  • citrónová šťava z 1/2 citróna + citrónová kôra
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g mäkkého masla
  • štipka soli
  • 4 vajcia

Puding:

2x vanilkový puding uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť. Potom primiešame 4 žĺtka. Zmiešame s tvarohom a všetkým ingredienciami na plnku. Pridáme vyšľahané bielká, ktoré nám zostali a tiež pridáme doplnky.

Cesto položíme na plech,, rozdelíme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým cestom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou, sem-tam  poukladáme na mesiačiky nakrájané broskyne.Posypeme hnedým cukrom. Pečieme pri 20O0 stupňoch cca 20 minút.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články