Navigácia
Aktuálne Recepty 

Truffle, veľmi jemná čokoládová torta

Túto jedinečnú chuť musíte aspoň raz vyskúšať.

Potrebujeme:

  • 225 g masla
  • 460 g čokolády 50 – 70%
  • 9 ks vajec
  • 100 g cukru
  • kyselina citrónová na špičku noža
  • kakao na ozdobu

Postup:

Čokoládu rozpustíme s maslom pri nízkej teplote. Stále miešame. Oddelíme žĺtka od bielkov. Šľahačom dobre vyšľaháme žĺtka s cukrom. Treba miešať 5 minút a čas dodržať, je to dôležité. Vyšľahané žĺtka zmiešame s vychladnutou čokoládou. Potom vyšľaháme bielká s kyselinou citrónovou na hustú penu. Postupne po jednej lyžici pridávame do čokoládovej zmesi. Tortovú formu s priemerom 23 cm potrieme olejom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a zarovnáme. Ak nemáte otváraciu formu, treba vystlať papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 150 stupňov iba 35 minút, maximálne 40. Keď tortu vyberiete z rúry, mala by byť ako špongia, preto ju treba dať na noc do chladničky, samozrejme vychladenú, aby poriadne zhustla.

Vaše komentáre

Podobné články