Aktuálne Recepty 

Trhací škvarkový chlieb

Varíme s Mirkou. Na tejto facebookovej stránke nájdete vždy zaujímavé recepty. Nás zaujal trhací chlieb, alebo podľa Mirky škvarkáče trhacie.

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky T 650
  • 180 ml vlažnej vody
  • 30 ml oleja
  • 1/2 kocky droždia
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička soli

Na potretie:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g pomletých (posekaných) škvarkov

Postup:

V troche vlažnej vody s cukrom rozdrobíme droždie necháme napučať. Pridáme k preosiatej múke, ďalej soľ, zvyšnú vodu a olej. Vypracujeme hladné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Medzitým si nožom posekáme škvarky, očistíme cesnak a pretlačíme. Keď bude mať cesto dvojnásobný objem, vyvaľkáme ho, potrieme škvarkami a cesnakom a nakrájame po dĺžke. Jednotlivé pláty naukladáme na seba a nakrájame na obdĺžnika cca 5 x 7 cm. Medzitým si vymastíme okrúhlu formu a obdĺžniky ukladáme jeden na druhý ako nám to vyjde a potrieme cesnakom. Necháme podkysnúť a potom pečieme pri teplote 190 stupňov cca 30 minút.

Text a foto Miriam Štyriaková

Náš tip: Namiesto škvariek môžete dať maslo, medvedí cesnak, skrátka,čo vás napadne, čo vám chutí!

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články