Aktuálne Recepty 

Tradičná držková polievka podľa Karola Hrčku

Ingrediencie:

  • 600 g predvarených hovädzích držiek
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 PL bravčovej masti
  • 1 PL hladkej múky
  • 1/2 PL mletej červenej papriky
  • 1 ČL drvenej rasce
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • 1 ks bobkového listu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL sušeného majoránu
  • 1,5 litra hovädzieho vývaru (alebo voda + hovädzí bujón)
  • soľ podľa chuti

Postup:

Predvarené držky prepláchni v studenej vode, vlož do hrnca s osolenou vodou a povar ich asi 20 minút. Potom vodu scedíme a vylejeme. Na masti opraž do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, popráš múkou a za stáleho miešania urob zápražku. Odstav hrniec z tepla, pridaj mletú papriku a premiešaj. Zalej základ vývarom, pridaj držky, rascu, pretlačený cesnak, bobkový list, korenie a soľ. Var približne 1 hodinu, kým držky nezmäknú. Pred dovarením pridaj medzi dlaňami rozmrvený majorán, povar ešte 5-7 minút a odstav. Podávaj s čerstvým chlebom.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články