Aktuálne Recepty 

Tekvicová omáčka podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

Kto je prívarkový? V našej rodine sme všetci. Tekvicový je naj.

Potrebujeme:

  • 12 strednú tekvicu
  • 1 cibuľu
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 l mlieka
  • 1 kyslá smotana
  • soľ
  • korenie
  • bobkový list
  • kôpor
  • lyžica cukru
  • lyžica octu

Postup:

Tekvicu očistíme, vydlabeme dno, postrúhame na veľkom strúhači. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do sklovita. Potom zaprášime múkou, zalejeme mliekom a pridáme nastrúhanú tekvicu. Soľ, korenie, bobkový list, prikryjeme pokrievkou a chvíľu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Pridáme smotanu. Vypneme sporák a dochutíme cukrom, octom a nakrájaným kôprom. Ja dnes k tom u podávam opečenú salámu s volským okom.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články