Tekvicová omáčka podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku
Kto je prívarkový? V našej rodine sme všetci. Tekvicový je naj.
Potrebujeme:
- 12 strednú tekvicu
- 1 cibuľu
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžice hladkej múky
- 1/2 l mlieka
- 1 kyslá smotana
- soľ
- korenie
- bobkový list
- kôpor
- lyžica cukru
- lyžica octu
Postup:
Tekvicu očistíme, vydlabeme dno, postrúhame na veľkom strúhači. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do sklovita. Potom zaprášime múkou, zalejeme mliekom a pridáme nastrúhanú tekvicu. Soľ, korenie, bobkový list, prikryjeme pokrievkou a chvíľu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Pridáme smotanu. Vypneme sporák a dochutíme cukrom, octom a nakrájaným kôprom. Ja dnes k tom u podávam opečenú salámu s volským okom.
Text a foto Karol Hrčka