Aktuálne Recepty 

Sviatočný dezert Éclairs

Je to také zamatové pohladenie

Na cesto:

  • 100 ml vody
  • 100 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 10 g cukru
  • 1 KL soli
  • 125 g hladkej múky
  • 4 vajcia

Na náplň:

  • 1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
  • 400 ml mlieka
  • 70 g cukru
  • 4 žĺtka
  • 150 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy v prášku s marcipánovou arómou Dr. Oetker
  • 2 – 3 PL vody alebo mlieka
  1. Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s mliekom, maslom, cukrom a soľou. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vyformujeme tyčinky dlhé asi 9 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Doba pečenia: asi 20 minút

(počas prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame)

  1. Pečivo necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale len so 400 ml mlieka a 70 g cukru. Pridáme žĺtka a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme dohladka, postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a zašľaháme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka. Pečivo pozdĺžne prekrojíme a nanesieme náplň. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
  3. Na ozdobenie pripravíme polevu s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale a povrch Éclairs polejeme. Polevu necháme stuhnúť. Vyhrajte s nami výrobky dr.Oetker v hodnote 30 eur.

Vyhrajte s nami výrobky dr.Oetker v hodnote 30 eur.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články