Aktuálne Recepty 

Najlepšie gaspacho podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

Paradajkám sa tento rok darí. Aj my máme v záhrade krásne plody, ktoré síce začali dosť neskoro zrieť, ale predsa. Určite vyskúšam tento recept naslovovzatého odborníka.

Potrebujeme:

  • 1/2 kg paradajok
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 a 1/2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 l vody
  • 2-3 guľôčky nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 1 a 1/2 lyžice vegety
  • 2 lyžice jablkového octu
  • 2 a 1/2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 masox
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • majoránka
  • bazalka
  • soľ
  • nastrúhaný syr
  • opečený toast

Postup:

Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme pretlak, múku, zamiešame, krátko opražíme a zalejeme vodou. Povaríme a pridáme oblanžírované paradajky, stiahnuté zo šupky.Necháme pomaly variť asi 15 minút. Potom pridáme korenie, bobkový list, vegetu, ocot, masox, pretlačený cesnak, majoránku, bazalku a soľ. Varímu 15 minút. Vyberieme bobkový list a nové korenie. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme. Podávame s nastrúhaným syrom a opečeným toastom. Môžeme ozdobiť pokrájanou čerstvou uhorkou.

text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články