Aktuálne Recepty 

Špenátovo – lososový závin

Vynikajúce pohostenie pre veľkonočných hostí.

Potrebujeme:

  • 1 balenie lístkového cesta (najlepšie je maslové), alebo filo cesto
  • 1/4 kg čerstvého špenátu, môže byť aj mrazený listový
  • 150 g údeného lososa – plátky
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • vajce na potretie
  • ľanové semienka na posypanie
  • 2 lyžica masla

Postup:

Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu restujeme. Potom pridáme umytý a usušený špenát a pretlačený cesnak. Osolíme a okoreníme. Zmes necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme. Ak máme plátkové filo cesto, tak každý jeden plátok pokvapkáme rozpusteným maslom a ukladáme na seba. Potom na cesto rozdelíme špenát a nakrájané kúsky lososa. Zvinieme. Lístkové cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, filo cesto rozpusteným maslom. Posypeme ľanovými semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým nesčervenie. Podávame teplé i studené.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články