Aktuálne Recepty 

Slané pečivo zo smotanového cesta, lepšie ako z lístkového

Potrebujeme:

  • 350g hladkej múky
  • 250 g masla (nastrúhať)
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 200 g tvrdého nastrúhaného syra (môže byť aj údený)
  • 1 žĺtok
  • 1 balenie kyslej smotany
  • 1 menšia lyžička soli

Na potretie:

  • 1 vyšľahané bielko (nie úplne do tuha)
  • syr
  • sezam
  • rasca
  • postrúhaná mrkva

Postup:

Zo všetkých surovín spracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke odpočinúť asi 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme tyčinky, kolieska, štvorce, čo sa komu páči. Poukladáme na plech vyložený papierom, potrieme bielkom a posypeme podľa chuti. Pečieme na 200 stupňoch vo vyhriatej rúre cca 10 – 15 minút.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články